HORROR! –Showcase

HORROR! is een theatervoorstelling van theatermaker Jakop Ahlbom en een hommage aan het horrorgenre. De voorstelling zit vol special effects, die het publiek met open mond doet verbazen en laat huiveren. Tussen 3 september 2015 en 4 februari 2016 was de reprise van HORROR! te zien in de Nederlandse (en Belgische) theaters. Door het enorme succes van de voorstelling is deze inmiddels weer verlengd. Houd voor actuele speeldata de website www.jakopahlbom.nl in de gaten.

Relight Productions leverde voor deze theatertour licht- en geluidstechniek

Techniek speelt een cruciale rol in deze voorstelling en in opdracht van stichting Alles voor de Kunsten hebben wij samen met lichtontwerper Yuri Schreuders hier een schitterende invulling aan kunnen geven. Om alle sferen en effecten te kunnen maken is van diverse belichtingsvormen gebruik gemaakt: RGB-TL’s, halogeenverlichting, geautomatiseerde schijnwerpers met gasontladingslampen en LED. Om zeer nauwkeurig mensen en objecten te kunnen belichten is specifiek gebruik gemaakt van het messenpakket (framing shutters) van de Clay Paky QWO 800 en 1500 Profile. Veel kleine armaturen zorgden weer voor het belichten van details in het decor en het benadrukken van effecten.
Het pamflet van theatervoorstelling HORROR!

De flyer van theatervoorstelling HORROR!

Hieronder kunt u de trailer van de voorstelling HORROR! bekijken.

En een aantal prachtige foto’s willen we u zeker niet onthouden.

HORROR!, een bloederig tafereel

HORROR!, een bloederig tafereel

De perfecte belichting mag zeker niet ontbreken

De perfecte belichting mag zeker niet ontbreken

Spanning en opwinding alom!

De ijzige sfeer is zelfs van de foto af te lezen!

horror3

HORROR! de achtergrondinformatie

HORROR! is een hommage aan het horrorgenre: een meeslepend, spannend en visueel theaterspektakel, dat past in de serie beeldende, tekstloze voorstellingen die Jakop Ahlbom de afgelopen jaren heeft gemaakt zoals Vielfalt, Innenschau en Lebensraum. Jakop heeft zich voor deze voorstelling laten inspireren door het werk van filmregisseurs als David Cronenberg, Stanley Kubrick en John Carpenter en horrorfilms als Evil Dead, The Ring, Oculus, The Shining en The Exorcist. Van jongs af is hij aan gefascineerd door de horrorfilm: “Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.”

N.B: De foto’s en de video zijn afkomstig van de website en Facebook-pagina van theatermaker Jakop Ahlbom.

Nieuwsgierig?

Heeft u ook een theatervoorstelling en wilt u geluid, audio en/of ondersteuning bij uw productie? Neem dan contact op met Relight Productions via ons contactformulier
of bel (+31) 165 558 337