Rigging

Rigging kan het best worden omschreven als het plaatsen van tijdelijke (hangende) hijs- of hefinstallaties ten behoeve van de entertainment industrie.
Denk bij rigging aan truss, ground supports, statieven, hijsmiddelen en takels.

 

Riggingplannen en statische rapporten

Relight Productions heeft een uitgebreid assortiment riggingmateriaal en ook begeleiden we bij rigging met het maken van riggingplannen en statische rapporten.
Deze plannen en rapporten zijn noodzakelijk voor het verantwoord ophangen en plaatsen van de constructies en objecten. Veiligheid bij rigging gaat immers voor alles!
Nadat het plan is opgesteld, helpen we uiteraard ook graag met het uitvoeren van hiervan op locatie.


 

Truss

De aluminium truss constructie is vaak de basis voor het ophangen van o.a. licht, geluid en gordijnen. In onze prijslijst vindt u een overzicht van alle types die we voeren.

De keuze voor ieder type truss is afhankelijk van de afstand die overbrugd moet worden en de lasten aan deze truss.


 

Ground Supports

Het Ground Support is een op zich staande constructie, waarbij een truss-structuur langs verticale trussen omhoog getrokken wordt.

De noodzaak van een Ground Support is denkbaar als de beschikbare daklast van een locatie niet toereikend is, of er simpelweg geen dak aanwezig is. Iedere constructie wordt naar uw wens samengesteld en indien gewenst met berekeningen onderbouwd.


 

Statieven

Statieven zijn er in diverse soorten en maten en geschikt voor het op hoogte plaatsen van een enkele lamp of ander object, tot het dragen van speakers of het opbouwen van een trussgrid.

Ook hier is ieder statief geschikt voor een bepaald doel, met ieder z’n eigen draagvermogen en hoogtebereik.

Statieven


 

Hijsmiddelen

Onder de groep hijsmiddelen vallen alle materialen die nodig zijn om een last aan te slaan. Denk hierbij aan staalkabels, spansets, softsteels of shackles (harpen).

Hijsmiddelen


 

Takels

Om een last naar de gewenste hoogte te brengen kan gebruik worden gemaakt van hand- en/of motortakels. We hebben in ons assortiment (motor)takels met diverse loopsnelheden en een hijsvermogen variërend van 250kg – 2000kg.

Alle takels en hijsmiddelen worden door onze eigen onderhoudstak (Relight Maintenance) onderhouden plus gecertificeerd en kunnen geleverd worden met de nodige besturingen en hijsmiddelen.